ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ ΤΟ SMART PARK

ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ ΤΟ SMART PARK

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΝΤΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΚ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 


Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2023

H TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, σε συνέχεια της από 10 Οκτωβρίου 2023 σχετικής ανακοίνωσης, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2023 η συναλλαγή μεταβίβασης του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΓΥΑΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» (η «ΓΥΑΛΟΥ ΜΑΕ») από την REDS A.E. (θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ELLAKTOR), καθώς εκπληρώθηκαν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στο από 10 Οκτωβρίου συμφωνητικό πώλησης και αγοράς των μετοχών της ως άνω εταιρείας, η οποία αποτελεί την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Smart Park, του μεγαλύτερου Εμπορικού Πάρκου στην Ελλάδα.

Η συμφωνημένη αξία του Smart Park για την συναλλαγή ανήλθε στα  €110 εκ. (on a debt free-cash free basis). H αξία απόκτησης των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. ανήλθε σε €95,8 εκατ. και καλύφθηκε κατά μεγάλο ποσοστό (53%) από το σύνολο των καθαρών κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο του 2023.

Το Smart Park βρίσκεται στη θέση Γυαλού, εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου “Πέτρα-Γυαλού-Άγιος Δημήτριος-Πύργος”, στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ. Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500  θέσεις στάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες στις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα. Το Εμπορικό Πάρκο έχει πετύχει εντυπωσιακές επιδόσεις ανάκαμψης στη μετά-Covid εποχή, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η επισκεψιμότητα του Εμπορικού Πάρκου το 2022 ήταν 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 13,2% σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, το Α’ εννεάμηνο του 2023 επιτυγχάνεται περαιτέρω σημαντική αύξηση κατά 18% στην επισκεψιμότητα του, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Trade Estates ΑΕΕΑΠ   εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της,  ως η μόνη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα  με εξειδίκευση στην απόκτηση και ανάπτυξη  Εμπορικών Πάρκων και σύγχρονων Κέντρων Logistics μεγάλου μεγέθους, καθώς οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο. Ενισχύοντας τη στρατηγική της στόχευση, η  εταιρεία στοχεύει  στην επιτυχή ανταπόκριση της στη συνεχώς εξελισσόμενη αγορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συναλλαγής   για την αγορά του Smart Park, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι  για την προσθήκη  του Smart Park, του μεγαλύτερου  Εμπορικού  Πάρκου  στην Ελλάδα, στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων της Trade Estates ΑΕΕΑΠ. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα κεφάλαια που πρόσφατα αντλήσαμε μέσω της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που πραγματοποίησε η εταιρία μας τον Νοέμβριο του 2023 και την εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΑ. Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί μέρος του δυναμικού επενδυτικού  πλάνου της εταιρείας μας και στοχεύουμε  σε περαιτέρω ανάπτυξη, μέσω  της υλοποίησης  ξεκάθαρου επενδυτικού σχεδίου ισχυρών αποδόσεων και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με όραμα να μεταμορφώσουμε τον κλάδο ακινήτων λιανικής στη χώρα μας».

-ΤΕΛΟΣ-

 

Σχετικά με την Trade Estates ΑΕΕΑΠ

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, εισηγμένη εταιρεία στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ισχυρούς μετόχους τον Όμιλο Fourlis, την Autohellas και την Latsco Hellenic Holdings, είναι η μόνη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων και Logistics Centers νέας γενιάς για την εξυπηρέτηση της στρατηγικής omnichannel του λιανεμπορίου, με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates αποτελείται σήμερα από 10 Εμπορικά Πάρκα, 3 Logistics Centers νέας γενιάς και ένα Υπό Ανάπτυξη Ακίνητο. Το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη 4ετία περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων εμπορικών πάρκων στην Ελλάδα (με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Park») και τη δημιουργία νέων Logistics Centers.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2027 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με υψηλές αποδόσεις και ισχυρούς μακροχρόνιους μισθωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Trade Estates, Τίνα Τακτικού, τηλ.: 216 20 22 200, e-mail: tina.taktikou@trade-estates.gr

side-logo-1

Hendon

At vero eos et accusam et iusto odio

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in C:\xampp\htdocs\trade_estates\wp-content\plugins\hendon-core\inc\shortcodes\image-gallery\image-gallery.php on line 151

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in C:\xampp\htdocs\trade_estates\wp-content\plugins\hendon-core\inc\shortcodes\image-gallery\image-gallery.php on line 151

At vero eos et accusamus et iusto odio digniss iducimus blan ditiis